september 16, 2018

Word een vrijwilliger

We zoeken vrijwilligers die samen met ons het werk dat we doen voor onze jonge muzikanten willen verbeteren.

Door ‘YBT’-vrijwilliger te worden, maak je op een heel tastbare manier het verschil. Of je nu hier en daar een paar uur kan spenderen of op zoek bent naar een voltijds engagement, ‘YBT’ heeft voor elk wat wils, jong en oud.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van rollen, die we nog willen invullen. Heb je een ander idee over jouw bijdrage aan YBT, neem even contact met ons op. We bespreken het met veel plezier.

We zijn momenteel op zoek naar:

Position Description
Secretaris Lidmaatschap – Vlaanderen De secretaris lidmaatschap is verantwoordelijk voor ‘hun’ leden. Uitkijken naar hun behoeften en verwachtingen, hen aanmoedigen om elk jaar hun lidmaatschap te vernieuwen en hen zelfs aan te moedigen om ‘YBT’ op alle mogelijke manieren bij te staan. Bovendien is de secretaris van het lidmaatschap, in samenwerking met het ‘YBT’-team, voortdurend op zoek naar nieuwe leden en bouwt hij aan hun aantal op voor hun regio. Neem contact op met working@ybt.be voor meer informatie.
Secretaris idmaatschap – Wallonië De secretaris lidmaatschap is verantwoordelijk voor ‘hun’ leden. Uitkijken naar hun behoeften en verwachtingen, hen aanmoedigen om elk jaar hun lidmaatschap te vernieuwen en hen zelfs aan te moedigen om ‘YBT’ op alle mogelijke manieren bij te staan. Bovendien is de secretaris van het lidmaatschap, in samenwerking met het ‘YBT’-team, voortdurend op zoek naar nieuwe leden en bouwt hij aan hun aantal op voor hun regio. Neem contact op met working@ybt.be voor meer informatie.
Directeur PR & Communicatie YBT’ moet niet alleen de tv, radio en pers bereiken, maar ook in de sociale media zichtbaar zijn. De grote uitdaging voor ons is om iemand te vinden die ervaring heeft op dit gebied en die zijn strategie kan aanpassen aan de academies & conservatoria, handel & industrie, zusterorganisaties, leveranciers en supporters en bovenal, onze muzikanten en de mensen en organisaties waarmee ze in contact moeten komen! Neem contact op met working@ybt.be voor meer informatie.
Media-woordvoerder – Vlaanderen We zijn op dit moment op zoek naar een media-woordvoerder die frontline-interviews kan geven op Radio, TV en aan de pers. Om onze ambassadeur en het gezicht van ‘YBT’ te zijn in binnen- en buitenland. Neem contact op met working@ybt.be voor meer informatie.
Media-woordvoerder – Wallonië We zijn op dit moment op zoek naar een media-woordvoerder die frontline-interviews kan geven op Radio, TV en aan de pers. Om onze ambassadeur en het gezicht van ‘YBT’ te zijn in binnen- en buitenland. Neem contact op met working@ybt.be voor meer informatie.
Concert Facilitators De komende jaren is ‘YBT’ op zoek naar extra concertmogelijkheden voor onze muzikanten. Daarom zijn we op zoek naar mensen die via hun netwerk mensen in de industrie en andere organisaties kunnen inspireren om met ons samen te werken om onze muzikanten voor hen te laten optreden, of dat nu in hun kantoor tijdens de lunch is, voor hun medewerkers, in concertzalen of grote privéhuizen. Neem contact op met working@ybt.be voor meer informatie.
Coördinatoren evenementen Voor elk ‘YBT’-concert of -evenement is er altijd wat coördinatie nodig, hetzij fysiek op locatie, hetzij gewoon door er voor te zorgen dat alles soepel verloopt en wordt ondersteund door de mediakanalen met ‘YBT’. Evenementcoördinatie omvat planning, communicatie en pragmatische probleemoplossing. Deze functie is daarom bij uitstek geschikt voor mensen met projectmanagement ervaring of zelfs voor mensen die willen leren (er kan training worden gegeven). Neem contact op met working@ybt.be voor meer informatie.
Evenementen Assistenten Bij elk evenement hebben we mensen nodig om onze gasten te verwelkomen, tickets te verzamelen, mensen naar hun plaats te leiden of om samen te werken met de logistieke teams voor catering, vestiaire en parkeren, enz. Als u een avond of twee per jaar vrij heeft en ons wilt ondersteunen, neem dan contact op met working@ybt.be
Sponsor Facilitators Zonder onze sponsors kan er geen sprake zijn van ‘YBT’. Hun financiële bijdragen zijn van vitaal belang voor de duurzaamheid ervan. Onze Sponsorfacilitators zijn vrijwilligers die met ons samenwerken om nieuwe sponsors te vinden, bestaande sponsors te verzorgen en de huidige inkomstenstroom te onderhouden. Als dit iets voor u zou kunnen zijn, neem dan contact op met working@ybt.be voor meer informatie.
Web Bouwers & Content Managers Naast onze ‘YBT’-website, die altijd moet worden verbeterd en ondersteund, is een deel van onze belofte aan onze muzikanten voor hen hun eigen websites op te bouwen. Op dit moment zijn we op zoek naar mensen met kennis op het gebied van webdesign en content management om onze muzikanten te helpen hun eigen website te onderhouden en te updaten, en hen op te leiden om dit zelf te doen zodra ze op 25-jarige leeftijd het ‘YBT’s support zullen verlaten. Als dit voor u is, neem dan contact met ons op via working@ybt.be
Ambassadeurs en deskundigen voor sociale media We weten hoe belangrijk sociale media is voor het succes van ‘YBT’ als geheel. Nog belangrijker is dat we de cruciale rol begrijpen die social media speelt voor onze jonge muzikanten. We zijn op zoek naar vrijwilligers die ons of één (of enkele van onze) muzikanten kunnen vertegenwoordigen en hen helpen om hun social media zichtbaarheid op te bouwen door niet alleen mogelijkheden en platformen voor hen te identificeren, maar ook om inhoud te schrijven, verhalen te publiceren en andere inhoud namens hen. We staan open voor alle ideeën en in het bijzonder voor degenen die ook elke dag een paar minuten kunnen uittrekken om samen met ons verhalen te schrijven, te volgen en te publiceren.
Als dit iets voor u is, neem dan contact met ons op via working@ybt.be.
Engels/Frans – Engels/Nederlands – Nederland/Frans – Frans/Nederlands – Engels/Duits – Frans/Nederlands Met België als focus gebied, is de noodzaak om alle verhalen en informatie in minstens drie talen te publiceren van essentieel belang voor ons succes. Om dit effectief te kunnen doen zijn we op zoek naar vrijwilligers die de last van snelle, kwalitatief hoogstaande, menselijke vertalingen kunnen delen. Als je hier en daar een paar uur hebt en je naam op onze lijst wilt zetten, horen we dat graag! Neem contact op met working@ybt.be

YBT-vrijwilligers genieten van het feit dat ze deel uitmaken van een gemeenschap die zich inzet om de dromen van jongeren waar te maken. Daarnaast krijgen ze gratis tickets voor alle evenementen en concerten, een uitnodiging voor het kerstfeest, netwerkondersteuning vanuit onze diverse gemeenschap en andere voordelen, zoals overeengekomen.

Wat YBT doet:

Elk jaar schrijven honderden jongeren zich in voor de Belgische muziekacademies en conservatoria. Onder hen zijn slechts een paar die het potentieel hebben om internationale solocarrières te gaan maken. Helaas, vandaag de dag, zonder de juiste ondersteuning op het juiste moment, hebben deze super getalenteerde studenten weinig kans om het te maken, tenzij ze zich kunnen veroorloven om de allerbeste master classes & summer schools bij te wonen. Daarnaast zullen ze professioneel gebouwde websites, promotionele CD’s en video’s nodig hebben. Media-interviewvaardigheden, juridische en contractonderhandelingen en financieel management moeten leren en zelfs gespecialiseerde performance coaching krijgen. Kortom, in hun laatste paar jaar in het onderwijs en de eerste twee in de wereld, moeten ze de levensvaardigheden verwerven die nodig zijn voor een persoon die waarschijnlijk het grootste deel van hun carrière buitenshuis door zal brengen, op de weg doorbrengen. En dit is waar ‘YBT’ tussenkomt. Dit is wat we doen. Wij helpen bij de voorbereiding van buitengewoon begaafde jonge klassieke musici om hun ware potentieel te vervullen.