juni 9, 2018

Aveline Gram (Winnaar 2010)

Pianiste Avaline Gram werd gekozen voor de periode januari 2010- december 2013

Avelina begon op zesjarige leeftijd piano te spelen.
Onder begeleiding en ondersteuning van Professor Marijke Oers heeft ze talrijke nationale en internationale wedstrijden gewonnen (Cantabile, EPTA, Grétry, Concours Musical van Frankrijk,…) en vele prijzen.
Op 16-jarige leeftijd besliste ze om haar passie om te zetten in haar toekomstig beroep. Ze verliet het traditionele Belgische schoolsysteem en werd aanvaard op het Koninklijk Conservatorium van Brussel 2 jaar voor de reguliere leeftijd van 18 jaar met de uitzonderlijke status van ‘Young Talent’.
Avelina volgde diverse master classes met professioren zoals E. Virssaladze, P. Devoyon, V. Krainev, M. Beroff, J-F. Heisser, O. Yablonskaya, A. Queffélec, B. Rigutto en vele anderen.
Ze trad op in verschillende landen van Europa (Frankrijk, Italië, België, Duitsland,…) en speelde als soliste met orkesten zoals ‘Nuovo Musiche’, ‘Il Novecento’,’University Symphonic Orchestra van Leuven’, ‘Youth Orchestra van Antwerpen’, ‘Artis Dulcedo’, ‘Sinfonietta’ en vele anderen. Ze speelde pianoconcertos van Rachmaninov, Mozart, Prokofiev, Chopin, …
In september 2009 studeerde ze gedurende een jaar met Oxana Yablonskaya, een gerenommeerde Russische pianiste, in haar privéschool samen met een zeer selecte groep van jonge pianisten van over de hele wereld.
Sinds ze de titel van “Young Belgian Talent” in januari 2010 gewonnen heeft, heeft Avelina haar carrière als muzikante verdergezet. In september 2010 werd ze genomineerd als “Pianiste van het Jaar’ door de Internationale Chopin Stichting. Ze werd door hen uitgenodigd om deel te nemen aan een master class te Warschau, Polen. In februari 2011 won ze de 2e prijs van de Excellentia wedstrijd.
In oktober 2011 werd Avelina uitgenodigd om als duo een recital te spelen met de Armeense violist Gayané Grigoryan in het Centrum van Schone Kunsten te Brussel (BOZAR) in de context van de “BozarSundays”.
In 2011 werd Avelina toegelaten tot de “Scuola di Musica di Fiesol” (Italië) waar ze een 3-jaar durende postgraduaat opleiding volgde bij Prof. Elisso Virssaladze en succesvol afstudeerde in 2014.
In 2013 begon Aveline haar Master opleiding van de Muziekkamer aan het ‘Koninklijk Conservatorium Brussel’ dat ze vanaf september 2014 heeft verder gezet aan de “Hogeschool voor muziek, theater en media” in Hannover (Duitsland) met Prof. Markus Becker. Ze volgde eveneens lessen bij Prof. Jan Philip Schulze voor liedinterpretatie. Ze beëindigde deze master van de Muziekkamer ‘met grote onderscheiding’ in juni 2015.
In oktober 2016 besloot Avelina om haar horizon te verruimen en te beginnen aan een solotrip met rugzak door de wereld.
Ze boekte een enkele vlucht naar Chennai, India en begon – met enkel haar rugzak, slaapzak en wandelschoenen – een nieuw avontuur. Ze reisde doorheen India en Nepal. Amper 2 maanden na haar aankomst in India werd er een 6-weken durende concerttournée voor haar georganiseerd: 8 concerten en master classes vertrekkende in Delhi in het noorden tot Trivandrum in het zuiden van het land.
Momenteel zet Avelina haar reizen doorheen Azië verder, met muziek (zowel westerse als traditionele Aziatische) als een rode lijn doorheen haar reis.

bezoek haar website