juni 9, 2018

Aurore Dassesse (Winnaar 2013)

Celliste Aurore Dassesse werd gekozen voor de periode van januari 2013 tot december 2015


AAurore (°1991) werd geboren in Brussel waar ze cello begon te spelen toen ze zeven jaar oud was. Ze studeerde met I. Laporev en later met Justus Grimm aan de Queen Elisabeth Music Chapel. Ze studeerde vijf jaar met Hélène Dautry en werd in 2009 lid van het CRR van Prijs.
Aurore won diverse nationale competities waaronder de “Young Musicians”-wedstrijd van de RTBF, de Rotary “coup de pouce à un artiste” wedstrijd, de Breughel wedstrijd en recent won ze de tweede prijs op de nationale Lions Club wedstrijd.
Ze heeft deelgenomen aan master classes van David Cohen, Marie Hallynck, Bruno Pasquier, Xavier Gagnepain, Michel Strauss, het Talich kwartet, Jeremy Menuhin, Ivan Monighetti, Vladimir Mendelssohn, Jean-Guihen Queyras, Susan Moses, Adrian Brendel, Vladimir Perlin en Gary Hoffman.
Sinds ze de Young Belgian Talent wedstrijd in 2012 gewonnen heeft vormt Aurore het Ensembl’ Arenski (piano trio) met Claire Dassesse en Stephanie Proot. Ze hebben tussen 2013 en 2015 gestudeerd aan de Queen Elisabeth Music Chapel onder leiding van het Artemis Kwartet. Ze werden recent verkozen tot de Supernova 2017 door de Belgische radiozenders Musique3 en Klara.
Aurore was lid van het Jeugorkest van de Europese Unie tussen 2012 en 2016. Ze speelde in het orkest onder veel eminente begeleiders waaronder Vladimir Ashkenazy, Gianandrea Noseda, Vasily Petrenko, Krzysztof Urbanski. Haar orkestrale werk heeft het mogelijk gemaakt om internationeel te touren waaronder optredens in de Royal Albert Hall van Londen (BBC Proms), het Konzerthaus van Berlijn, het Concertgebouw van Amsterdam en de Harpa Hall te Reykjavik.

Bezoek haar website hier