juni 7, 2018

Over YBT

YBT (Young Belgian Talent) is een Belgische non-profit organisatie die opgericht werd om uitstekende jonge klassieke muzikanten te ondersteunen. Tijdens onze driejaarlijkse wedstrijd zijn we op zoek naar uitzonderlijk getalenteerde musici die zonder bijkomende hulp en ondersteuning hun ambities en doelstellingen vermoedelijk niet kunnen waarmaken.Naast financiële sponsoring biedt YBT aan hun muzikanten ook professioneel advies en coaching op diverse vlakken, gaande van financiën, belastingen en administratie tot PR, persoonlijke presentatie, marketing, het bouwen van websites en het opnemen van CD’s en videos. We ondersteunen hen bij alles wat een jonge muzikant nodig heeft om goed voorbereid te zijn voor een solocarrière.

We werken samen met conservatoriums, vermaarde muziekacademies en de nationale media om kandidaten te vinden die zowel over aantoonbare vaardigheden als over een uitzonderlijke vastberadenheid beschikken om carrière te maken in hun veld. Onze professionele jury selecteert vijf finalisten voor de live finales.

Young Belgian Talent
Tijdens de YBT finales beschikken we over een jury die bestaat uit vertegenwoordigers van de academische muziekwereld, de professionele muziekindustrie, de zakenwereld en ook de winnaar van de vorige Young Belgian Talent Competition maakt er deel van uit. Op aangeven van voorzitter (en wereldberoemde pianist) prof. Jean-Claude Vanden Eynde kiest de jury samen met het publiek een eindlaureaat. Nieuw is dat vanaf 2018 alle finalisten ondersteuning van YBT zullen krijgen tot ze de leeftijd van 25 jaar bereiken.De geschiedenis leert ons dat YBT de carrière van elke winnaar heeft veranderd. Vilmos Csikos vertelde ons dat hij zonder YBT niet zou uitgenodigd zijn voor de Santander masterclass in Spanje en ook niet voor vele internationale wedstrijden en optredens.
Ook Aurore Dassesse zegt in een televisie-interview dat de ondersteuning die ze van YBT in de loop der jaren ontvangen heeft enorm veel verschil heeft gemaakt.
Haar meest recent video, gefinancierd en gefilmd door professionals verbonden aan YBT werd enkel op Youtube al meer dan 250 000 keer bekeken!