september 6, 2018

De finalisten 2018

De audities voor de YBT-finale van 2018 stellen de juryleden voor een moeilijke keuze!

Afgelopen zaterdag namen 16 musici deel aan de laatste audities voor onze finale van 15 december. Met amper 5 beschikbare finaleplaatsen is de concurrentie steeds erg stevig. Het niveau van alle kandidaten lag deze keer dermate hoog dat ze in de afgelopen jaren alle 16 makkelijk hadden kunnen doorstoten tot de finale. Dit maakte het uiteraard extreem moeilijk voor de juryleden. Naast de zuivere kwaliteit van de muziek zijn de juryleden ook op zoek naar een speciale vonk die het onderscheid maakt tussen die éne kandidaat en de rest. Aan het einde van de stemming was het wel opvallend dat er consistent werd gestemd en werden er 5 winnaars gekozen.

Balder Dendievel

Balder Dendievel, hobo.

Balder 16 komt uit West-Vlanderen en studeert onder Luk Nielandt aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpenmet zijn 16 jaar de jongste van onze 5 finalisten. Hij speelde op een erg volwassen manier op zijn hobo en ligt ver voor op zijn leeftijdsgenoten. Daarnaast was echter ook zijn présence op het podium uitstekend en de integriteit die hij tijdens zijn interview toonde was zeer meeslepend. Naast een geweldige hobospeler speelt hij blijkbaar ook erg goed orgel en percussie!
Felix Vermeirsch

Felix Vermeirsch, Cello.

Felix is 19, komt uit West-Vlaanderen en studeert onder Istvan Vardai – France Springuel aan de Universiteit van Muziek en Podiumkunsten in Mannheim, Duitsland. Felix was de eerste kandidaat voor de audities en legde de let meteen erg hoog voor de rest van de dag. Door zijn geweldige manier van spelen met een fantasierijke stemming en dynamische présence kon er geen twijfel over bestaan dat Felix geselecteerd zou worden.
Georges-Lucas Ilouridze

Georges-Lucas Ilouridze, Clarinet.

Georges-Lucas 17, komt uit Namen en studeert onder Marie-Hélène Adnet, aan het Balthasar-Florence Conservatorium van Namen. Hij had iets erg speciaals, zijn speelstijl, de diepte van interpretatie en zijn tonale kleurenpalet was adembenemend. Zijn duidelijke passie voor muziek en het leven van een muzikant werd overgebracht op een relaxte en natuurlijke manier tijdens zijn interview.
Hanna Beyens

Hanne Beyens, klarinet.

Hanne 19, komt uit Vlaams-Brabant en studeert aan de LUCA School of Arts – Campus Lemmensinstituut Leuven onder Roeland Hendrix. Hanna kreeg de volle aandacht van iedereen van de eerste tot de laatste noot. Er zat zeker chemie in haar manier van spelen en ook met haar relaxte, gemoedelijke manier van spelen won ze de harten en geesten van de juryleden. We kijken er naar uit om haar te zien op het grote podium van Studio 4!
Sarah Bayens

Sarah Bayens, viool.

Sarah, 18, komt uit Antwerpen en studeert onder Shirly Laub aan het Koninklijk. Sarah verbaasde ons allen met haar prachtige frasering en intonatie. Sarah bezit alle ingrediënten om verder te gaan en om zeer goed te presteren, niet enkel in deze wedstrijd maar op een dag ook als soliste.

Maar wie van deze vijf prachtige kandidaten zal de grote finale winnen? Kom en ontdek het zelf! Wanneer je lid wordt van YBT (voor slechts 30 EUR per jaar) ontvangt u een kortingscoupon van 50% voor alle tickets die via Flagey-website worden verkocht, niet enkel voor uzelf maar ook voor uw vrienden.

Word hier lid:
Koop hier je tickets voor de finale: