april 18, 2022

Onze vijf finalisten 2022

 

Evelien Vaneysendeyk, Harp

Evelien komt uit Tessenderlo, in Limburg. Ze was 9 toen ze haar eerste harplessen nam en 11 toen ze haar eerste wedstrijd won. Momenteel studeert Evelien in Oslo aan The Norwegian Academy of Music bij de wereldberoemde harpiste, Isabelle Perrin.  Haar prachtige spel en frisse persoonlijkheid leverden haar een plaats in de finale op.

 

Jappe Dendievel, Fagot

Jappe is 16 en komt uit Oostkamp in West-Vlaanderen. Hij studeert momenteel fagot aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen.  Naast het feit dat Jappe al vele prestigieuze wedstrijden won, was zijn optreden tijdens zijn YBT audities hartverwarmend en reed hij een volledig foutloos parcours. We zijn er trots op dat hij tot onze vijf finalisten behoort.

 

Liesl Vanoverberghe, Fluit

Liesl is afkomstig uit Mont de l’Enclus in de provincie Henegouwen.  Op negenjarige leeftijd begon ze met fluitspelen en vandaag de dag is Liels te vinden in vele orkesten en ensembles. Ze won intussen heel wat wedstrijden en ging studeren bij leraren van over de hele wereld. Ze overtuigde de YBT-jury met een prachtige vertolking van twee zeer uiteenlopende stukken en met haar vastberadenheid om haar spel naar het hoogst mogelijke niveau te tillen. 

Naomi Rofagha, Piano

Naomi is 16 jaar en komt uit Brussel. Momenteel studeert ze daar aan de wereldberoemde Musica Mundi School bij Jacques Rouvier. Ondanks het feit dat ze haar ziekbed moest verlaten om te komen voorspelen, klonk haar pianospel diep doorvoeld en dynamisch. Ze profileert zich als een maatschappelijk betrokken jonge vrouw met oog voor issues als vrouwenrechten en sociale gelijkheid. Daarmee wil ze in haar muzikale carrière zeker iets gaan doen. Een extra pluspunt!

Simon Binon, Trompet

Simon is 17 jaar en komt uit Bunsbeek in Vlaams-Brabant. Als zoon van de gerenommeerde trompettist Kris Binon gaf Simon al op zeer jonge leeftijd blijk van immens veel talent. Al vanaf zijn zesde nam hij deel aan solistenwedstrijden en momenteel is hij als solist actief in heel Europa. Simons technisch uitmuntende prestaties koppelt hij aan een natuurlijke muzikaliteit en charme. Het was niet moeilijk om de jury te overtuigen van een plaats in de finale. Volgend jaar studeert hij bij de solo trompettist van het Orchestre Philharmonique du Luxembourg, Simon Van Hoecke, in de Conservatorium van Antwerpen.