Vilmos Csikos – drukke tijden!

Naast het voorbereiden van en deelnemen aan wedstrijden, het spelen van concerten en het voorbereiden van de CD opnames volgt Vilmos nog steeds les aan het Brusselse conservatorium. Aangezien hij voor alle examens geslaagd was kan Vilmos wat rust nemen tijdens de zomerperiode.
Een aantal van onze lezers herinneren zich ongetwijfeld de video van Vilmos tijdens de YBT finale. In de video vertelde hij het publiek dat hij bezig was met leren autorijden en gisteren slaagde hij voor zijn rij-examen!

Ik denk dat u zich wel kan inbeelden dat het vele duizenden uren in beslag neemt om de viool zo goed te kunnen spelen zoals Vilmos doet en dus is het geen verrassing wanneer ik u vertel dat zijn viool dringend aan herstelling toe is. Ter hoogte van de nek is het blote hout zichtbaar, ook de klankkast heeft aandacht nodig en de viool is dus toe aan een grote restauratie. In de komende paar maanden zal Vilmos de vervelende beslissing moeten nemen om zijn viool te overhandigen aan een hersteller en te spelen op een geleend exemplaar tot de viool is hersteld (dit kan een aantal weken duren, zelfs maanden).

Tenzij je veel geluk hebt en een rijke sponsor hebt (zoals Nigel Kennedy) is het onwaarschijnlijk dat iemand een Stradivarius zal uitlenen en dus zal Vilmos zich tevreden moeten stellen met de best beschikbare optie. Er is geen garantie dat hij tevreden zal zijn wanneer hij zijn instrument terug krijgt. Ik heb veel snaarspelers gekend waar de problemen eindeloos bleven duren. Duimen maar dat alles goed gaat!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *